نبات |نبات
  • نویسنده : دانشمند
  • تصویرگر : دانشمند
  • پسندیده : 3
  • مشاهده : 3655
  • اشتراک

شکلات ذوب شده

شکلات ذوب شده

                                                                             

شکلات در چه دمایی از حالت جامد به حالت مایع در می آید؟ آیا این نتیجه برای شکلات تیره یا روشن فرق دارد؟ این آزمایش علمی جذاب را انجام دهید تا نتیجه را بدانید!

 وسایل و مواد  مورد نیاز:

  • تکه های کوچک شکلات ( تکه های مکعبی شکلات یا چیپس شکلات)
  • صفحات کاغذ
  • کاغذ و قلم برای یادداشت نتیجه
  •  

دستورالعمل:

یک تکه از شکلات را روی یک صفحه کاغذ در سایه قرار دهید.

مدت زمان لازم برای ذوب یا نرم شدن شکلات را یادداشت کنید و اگر هوا بقدر کافی گرم نیست بررسی کنید که شکلات بعد از ده دقیقه چه تغییری کرده است.

مراحل بالا را با یک تکه شکلات دیگر تکرار کنید و این بار شکلات را در آفتاب قرار دهید ونتیجه را یادداشت کنید.

مکان های جالب بیشتری را برای انجام این آزمایش انتخاب کرده و مدت زمان ذوب شکلات را یادداشت کنید. می توانید کیف مدرسه،آب داغ یا حتی دهان تان را انتخاب کنید.

نتایج را مقایسه کنید. شکلات در چه شرایطی ذوب شده است؟ می توانید در صورت تمایل درجه حرارت مکان هایی که شکلات ها را در آن قرار داده اید  نیز یادداشت کنید تا بدانید شکلات در کدام درجه حرارت ذوب می شود.

 

چه اتفاقی می افتد؟

تکه شکلات در یک دمای خاص و تحت تاثیر یک تغییر فیزیکی از حالت جامد به حالت مایع (یا حالتی بین جامد و مایع) در می آید. در یک روز گرم، نورخورشید برای ذوب کردن شکلات کافی است. می توانید این آزمایش را بطور معکوس و با قرار دادن شکلات ذوب شده در یخچال یا فریزر نیز انجام داد که در این شرایط شکلات از حالت مایع به حالت جامد در می آید. احتمالا شکلات در دهان سریع تر به صورت مایع در می آید. این موضوع درباره ی دمای بدنتان چه می گوید؟ برای آزمایش بعدی زمان ذوب شکلات تیره یا سفید را برررسی کنید. آیا زمان ذوب آنها با هم تفاوت دارد؟ اگر یک ورقه ی آلومنیوم بین شکلات و صفحه ی کاغذی قرار دهید و آن را زیر نور خورشید قرار دهید چه اتفاقی می افتد؟